Rokering fra et kontor til et andet

Maiken er uddannet jurist og arbejder som fuldmægtig i Erstatningsnævnets sekretariat, da hun brænder for at arbejde med erstatningsret. Men for hende er det ikke kun det faglige, der fylder på en arbejdsplads. Det sociale arbejdsmiljø skal også være på plads, og så skal det også være et sted, hvor der er en moderne arbejdskultur. Det er netop nogle af grundende til, at Maiken anbefaler Civilstyrelsen som arbejdsplads til andre.

Det daglige arbejde

Maiken søgte til Civilstyrelsen, fordi hun havde en drøm om at arbejde med erstatningsret i forbindelse med ansøgninger om erstatning fra personer, som har været udsat for en forbrydelse. Da hun startede i Civilstyrelsen, var der ikke plads i Erstatningsnævnets sekretariat, og hun blev derfor tilbudt at starte i kontoret Tilskud & Retslægerådet. I Civilstyrelsen er det almindeligt at prøve forskellige kontorer, og derfor var der en god chance for at blive rokeret til Erstatningsnævnets sekretariat på et senere tidspunkt. Maiken sagde ja til stillingen i Tilskud & Retslægerådet, og selvom det ikke var det, hun drømte om, så har hun ikke fortrudt, at hun gjorde det. Hun kan kun anbefale at være åben over for andre kontorer, når man starter i Civilstyrelsen:

Det var ikke de andre kontorer, jeg brændte for til at starte med. Men da jeg startede i Tilskud & Retslægerådet, fandt jeg ud af, at det var spændende sager. Jeg har især fundet ud af, at når jeg dykker ned i juraen, så er alt jura spændende. Det er den juridiske metode, der gør arbejdsprocessen spændende for mig.

Maiken slutter med at fortælle, at hun synes, man skal være åben over for alle kontorerne netop fordi, at mange af sagsområderne viser sig at være spændende.

Arbejdsmiljø

Maiken vægter det sociale lige så højt som det faglige på en arbejdsplads. Derfor er hun glad for, at man kan rokere kontor og føle, at man får et nyt arbejde men stadig være i samme hus med sine gode kollegaer:

Jeg synes, det er en god arbejdsplads for både nyuddannede og erfarne jurister. Man får lov til rigtig meget og får mulighed for at blive en dygtig jurist. Derudover er det en social arbejdsplads med mange unge mennesker. Du kan derfor være sikker på at få kollegaer, der er samme sted i livet.

Leder du efter dit første eller næste job? Så hold øje på vores karrieresite her.