Turnusstillinger målrettet anklagere er ledige til besættelse

Publiceret 28-06-2023

Mød Christina der efter endt turnus ved Statsadvokaten i Viborg og en periode tilbage ved Nordjyllands Politi, fik tilbudt et udlån til Erstatningsnævnets Sekretariat. Et sådant tilbud om at prøve noget andet indenfor Justitsministeriets område ville Christina ikke sige nej til og hun startede derfor i Erstatningsnævnets sekretariat i oktober 2018.

Efter udlånet startede hun i august 2020 som specialkonsulent og militæranklager ved Forsvarsministeriets Auditørkorps, som er den militære anklagemyndighed. Det er fortsat der hun arbejder.

Christina fortæller at hun klart kan anbefale en periode hos Civilstyrelsen, da det er både spændende og lærerigt at se en anden del af Justitsministeriets område:

Jeg synes, det var rigtig spændende at arbejde med erstatningssager ved Erstatningsnævnets sekretariat, både fordi erstatningsret er et område jeg ikke har arbejdet med før, men også fordi der er en strafferetlig vinkel på erstatningssagerne ved nævnet, da sagerne handler om erstatning til ofre for forbrydelser. Arbejdet giver dermed mulighed for at få indblik i hvad der sker med de forurettede, efter at straffesagen er slut. Ved anklagemyndigheden er sagernes fokus gerningsmanden, mens det er de forurettede, der er i fokus i sagerne ved Erstatningsnævnet. Jeg kunne godt lide at få denne vinkel med i arbejdet med straffesager.”

Hvis man tager sin turnus hos Civilstyrelsen, skal man stadig lære at møde i landsretten, idet man som turnusanklager ved Civilstyrelsen skal møde i landsretten for Statsadvokaten i Viborg eller København, ligesom det er tilfældet ved turnus hos ministerier og styrelser i København.

Kunne du tænke dig en turnusstilling hos Civilstyrelsen? Så er det nu du skal ansøge. Der er ansøgningsfrist mandag d. 3. juli 2023.

Læs mere her.