Selvbetjening og blanketter

Du kan ansøge om fri proces via vores digitale selvbetjeningsløsning. Du skal bruge NemID for at logge på løsningen, som du kan finde her.

 

Her kan du finde de blanketter, du kan bruge, når du

Fri proces i Danmark

Blanketten kan du bruge, hvis du skal søge om fri proces til en sag i Danmark. Du skal sende blanketten enten til Civilstyrelsen eller til den ret, hvor sagen skal føres. Du kan finde flere oplysninger i menuen under ”Fri proces”.

I menuen under ”Hvad skal jeg indsende?” kan du finde checklister over, hvilke oplysninger vi skal bruge for at kunne behandle din ansøgning.

Ansøgning om fri proces (PDF)

Fri proces i Grønland

Blanketten kan du bruge, hvis du skal søge om fri proces til en sag i Grønland. Den findes på dansk og på grønlandsk. Du skal sende blanketten til Rigsombudsmanden i Grønland, Indaleeqqap Aqqutaa 3, postboks 1030, 3900 Nuuk (e-mail: riomgr@gl.stm.dk).

Ansøgning om fri proces i Grønland (dansk - PDF)

Ansøgning om fri proces i Grønland (grønlandsk - PDF)

  

Fri proces i udlandet

Blanketten skal du bruge, hvis du vil søge om fri proces til en retssag i udlandet. Den findes på dansk, engelsk og fransk. Du skal sende blanketten til Civilstyrelsen.

Du kan finde flere oplysninger om denne type sager i menuen under ”Fri proces i udlandet”.

Ansøgning om fri proces i udlandet (dansk - PDF)

Ansøgning om fri proces i udlandet (engelsk - PDF)

Ansøgning om fri proces i udlandet (fransk - PDF) 

Offentlig retshjælp ved advokater

Blanketten skal bruges af den advokat, der har ydet dig retshjælp. Advokaten udfylder og indsender blanketten til dit forsikringsselskab eller til byretten. Du kan finde flere oplysninger i menuen under ”Offentlig retshjælp ved advokater”

Offentlig retshjælp ved advokater (PDF)

 

Retshjælp ved advokater i Grønland

Blanketten skal bruges af den advokat, der har ydet dig retshjælp. Den findes på dansk og på grønlandsk. Advokaten udfylder og indsender blanketten til Retten i Grønland.

Retshjælp ved advokater i Grønland (dansk - PDF) 

Retshjælp ved advokater i Grønland (grønlandsk - PDF)